"Так ти прийшов гроші повернути?": епічна суперечка Лобановського з легендами Динамо за премії

Ольга Котів6 квітня, 15:40
"Так ти прийшов гроші повернути?": епічна суперечка Лобановського з легендами Динамо за премії

Коновалов розповів про суперечку з Лобановським через премії - sportarena

00 хв

Сергій Коновалов, екс-гравець Динамо, розповів про епічні суперечки легендарного тренера Валерія Лобановського з футболістами. Причина була доволі прозаїчною – гроші.

"Це був наступний розіграш Ліги чемпіонів-99/00. Ми без Шевченка і Лужного вповзли в наступний етап, це був єдиний розіграш, коли 2 групових турніри було. Перша група, Лаціо, Марібор, Леверкузен і ми. Ми набрали по 7 очок, але шляхом особистих зустрічей ми опинилися вище", – зазначив екс-півзахисник Динамо.

"Як хочеш, але щоб гроші завтра були в мене на столі": Коломойський погрожував екс-тренеру Дніпра

За його словами, Марібор взагалі опинився на останньому місці, а Динамо заповзло в наступний груповий етап, де йому трапилися Баварія, Реал і Русенборг.

"Після поразки в Мюнхені від Баварії з нами розрахувалися за вихід із першої групи. Сидимо командою й обговорюємо всі моменти, життя, і ті самі премії. Усі незадоволені, кожен щось висловлює. Кажу: "Давайте сходимо до пахана". Ну, Васильовича ми так називали", – додав Коновалов.

Реклама

Це був вечір на заїзді, напередодні домашнього матчу з Реалом.

"Усі вважають, що я всіх підбив. Хоча пішли всі. у результаті вийшло, що мені більше за всіх потрібно. Сашу Головка смикаємо, як капітана, Реброва, Хаца, Валіка, Шовковського. Йдемо на 5 поверх до Васильовича, було пізно. Близько 10.

Васильович відчиняє двері. Саша каже: Васильовичу, тут ось хлопці зі мною, хочемо зайти, поспілкуватися. "Одну секундочку". Пішов, напевно, одягнувся. Заходимо, сідаємо на диванчик. "Слухаю вас", – продовжив футболіст.

Олександр Головко тоді сказав, що хлопці мають питання. На розмову завітали і білоруські легіонери Хацкевич з Белькевичем, а також Шовковський.

"Лобановський запитує: "Саша, у тебе які питання?". "Ну я як капітан прийшов, ми ж команда, колектив. У мене немає питань, усе нормально", – відповідає. Потім по колу, Хац, Валик, Шовковський, і я – крайній. Хацкевич тоді хворів і не грав, у Валіка начебто теж травма була. Коротше, у кого не запитаєш – у всіх усе добре", – зауважив екс-форвард.

Тоді він подумав, що добре, що перед ним був Шовковський.

"Саша на паузі, повільно розповідає. У мене був час подумати. У Саші теж виявилося все добре. Тут Васильович до мене повертається: "Сергію, ти чого прийшов?". Я швидко аналізую. Якщо скажу, що в мене теж усе нормально, Васильович подумає, що ми ідіоти. Тому в мене вибір невеликий. Відповідаю: "Васильовичу, тигру не додали м'яса". У відповідь: "Зараз подивимося", – продовжив Коновалов.

Лобановський піднявся та пішов в іншу кімнату. Повернувся вже з текою.

"Починає дивитися, рахувати, гортати. "Отже: Лаціо – Динамо, грав, програли. Динамо – Марібор, грав, програли. Леверкузен – Динамо, в нічию зіграли, грав. Марібор – Динамо, виграли, не грав". Усі 6 матчів прорахував. "Скільки тобі дали, Сергію?". Перегортає сторінку, сам дивиться, потім у мене запитує: "Так ти прийшов, щоб повернути?" – підсумував футболіст.

Скандали Новини