Зіркова баскетболістка з США розповіла про жахи російської в'язниці: "Думала про самогубство"

Ольга Котів26 квітня, 15:40
Зіркова баскетболістка з США розповіла про жахи російської в'язниці: "Думала про самогубство"

Брітні Грайнер затримали у Росії - Інстаграм

00 хв

Зірка Жіночої національної баскетбольної асоціації США Брітні Грайнер розповіла, що думала про самогубство, перебуваючи в російській в'язниці. Її тримали під вартою протягом дев'яти місяців.

Джерело: inside the games

Грайнер затримали в московському аеропорту в лютому 2022 року за звинуваченнями, пов'язаними з наркотиками. У її багажі знайшли картриджі для вейпів з гашишною олією. Згодом Брітні отримала страхітливий 9-річний термін ув'язнення.

Кохання в Тіндері: українська тенісистка змінила громадянство – Росія зірвала її весілля в Одесі

Спортсменка розповіла про свою подорож до Росії, проливши світло на страждання, які пережила, і глибоку травму, що завдала шкоди її психічному здоров'ю.

"Так, я просто не думала, що зможу пройти через те, через що мені потрібно було пройти", – відповіла Грайнер на запитання, чи не думала вона про те, щоб "покінчити з усім цим".

Спортсменку обміняли на торговця зброєю Віктора Бута наприкінці 2022 року. Розповідаючи про свої випробування, вона яскраво описала один моторошний момент, коли її завели в кімнату, де вона побачила "величезний ніж, що лежав на столі".

Реклама

На матраці була величезна пляма крові. У мене не було ні мила, ні туалетного паперу. Це був момент, коли я просто відчула себе чимось меншим, ніж людина. І я подумала: "Зараз мені буде непереливки". Ви повинні робити те, що ви повинні робити, щоб вижити, – сказала Грайнер.

Під час свідчень вона рішуче наполягала на своїй невинуватості, підкреслюючи, що не мала "жодного наміру" порушувати будь-які закони, і пояснюючи наявність картриджів випадковою помилкою при пакуванні.

"Моє життя закінчилося прямо тут. Я так боялася за все, тому що так багато невідомого", – сказала баскетболістка, відповідаючи на запитання про те, що вона відчувала в аеропорту.

Після ув'язнення Грайнер рішуче заявила про свою відмову знову займатися баскетболом за кордоном.

Гарячі новини Новини